Aktiviteter

Aktiviteter for enhver smak

Flåm har med sin unike belliggenhet blandt det ypperste av norske fjorder og fjell, unike aktivitetstilbud i umiddelbar nærhet. Her er det noe å gjøre på for dem som liker fjell, sjø og natur, men også kulturopplevelser på den gamle Flåmsbanen.

Flåmsbana

Flåmsbana strekker seg fra Myrdalsplatået, og til bunnen av Flåmsdalen. Dette er en strekning på i alt vel 20km, der nesten 6km går i tunnel. Høydeforskjellen på høyeste og laveste platå, er hele 865,5m, noe som tilsvarer en gjennomsnittlig stigning på 55.6 ‰. Av de totalt 20 tunnellene, er 18 laget for hånd, og tok omtrent 1 måneds arbeid for å lage 1m.

Med Flåmsbana får du en helt spesiell reise med tog på Europas nest bratteste normalsporede adhesjonsbane.  For de interesserte, kan man også besøke den gamle stasjonsbyningen i Flåm, som er opprettet til et museum med gammelt anleggsutstyr og anleggsmateriell fra bygginga av Flåmsbana. Dem som har kjøpt billett til Flåmsbana, får gratis adgang.

har mer informasjon og muligheter for booking.

Nærøyfjorden

Nærøyfjorden finner man i Aurland, og er en arm av Sognefjorden. Nærøyfjordområde regnes for å omfatte Aurland, Lærdal, Vik og Voss kommune. Her får man spektakulære sjø, fjell og naturopplevelser, med omkransede fjell som strekker seg 1761m over havet. Nærøyfjorden ble sammen med Geirangerfjordområde i 2005 endel av UNESCOs liste over verdens kultur- og naturarvsteder.

For utfyllende informasjon, les mer på naroyfjorden.no

Stegastein

Stegasteinen er et utsiktspunkt 640 meter over Aurland og Aurlandsfjorden. Utsiktspunktet ble åpnet i 2006 som en del av Statens Vegvesens satsing på Nasjonale turistveier. Platået er 3,3m bredt, 31m langt, 13m høyt og er plassert frempå kanten av stupet mot fjorden. Her kan du utfordre egen høydeskrekk på en trygg måte i ordnede former.

Fjordsafari

Fjordsafari tilbyr en guidet omvisning i Aurlandsfjorden og Nærøyfjorden med hurtigående gummibåter, såkalte RIB`er. Man får en unik mulighet til å komme nært på natur og dyreliv, og det er store sjangser for å se for eksempel nise og steinkobbe, og i noen tilfeller kongeørn og havørn.

For mer informasjon og bestilling sjekk ut FjordSafari sin egne websider.

Fotturar

Er du av typen som liker fjellets ro og stillhet? Den som ikke kan komme på noe bedre å gjøre en fridag enn å bestige en fjelltopp, eller gå en dal på langs? Områdene rundt Flåm har helt ekstraordinære turmuligheter i en svært tilgjengelig natur. For tips, kan man se på Visit Flåm sitt over fotturer.